vineri, 26 august 2011

POLITIA VA INFORMEAZA

„Specializat” în furturi de biciclete

În cursul zilei de 24 august a.c., poliţişti de investigaţii criminale de la Poliţia municipiului Buzău au identificat şi prins un bărbat de 41 de ani din comuna Săpoca, principalul suspect în cazul mai multor furturi de biciclete.
În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că în perioada aprilie – august 2011, bărbatul a sustras patru biciclete de pe raza municipiului Buzău, fapte ce fuseseră reclamate şi se aflau în evidenţe cu autor necunoscut.
Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii buzoieni au recuperat 7 biciclete, cu privire la celelalte trei urmând a se efectua verificări pentru identificarea proprietarilor.
Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspectului.



„Afacere” cu porumbei furaţi = dosar penal

Ieri după-amiază, un localnic din comuna Verneşti a apelat S.N.U.A.U. „112” şi a sesizat că, în perioada 20 – 21 august a.c., i-au fost furaţi 8 porumbei, principalul suspect fiind un consătean în vârstă de 13 ani.
Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului pentru clarificarea aspectelor sesizate, din primele cercetări stabilindu-se că incidentul s-a produs în perioada în care proprietarul nu era acasă.
Din verificări a rezultat că persoana suspectată este un apropiat al păgubitului, care a reclamat furtul abia în momentul în care a aflat că unul dintre porumbeii furaţi a fost vândut de suspect, unui consătean.
În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de poliţiştii din cadrul Secţiei 4 de poliţie rurală Buzău pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a tânărului.



Prinşi în flagrant au abandonat o parte din bunurile furate, dar s-au ales cu dosar penal

Miercuri, la ora 12.50, o buzoiancă în vârstă de 47 de ani a sunat la „112” şi a sesizat că, în noaptea precedentă, doi cunoscuţi au sustras mai multe bunuri din magazia blocului în care locuieşte.
Din primele cercetări efectuate de echipa operativă deplasată la faţa locului pentru efectuarea investigaţiilor ce se impun s-a stabilit că suspecţii sunt doi adolescenţi în vârstă de 17, respectiv 13 ani, care, în noaptea respectivă, au fost surprinşi de reclamantă chiar în momentul în care plecau cu bunurile furate dintr-o încăpere a blocului, utilizată drept magazie.
Prinşi în flagrant, cei doi au abandonat o parte din bunuri, prejudiciul fiind estimat la suma de 400 de lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.



A furat un bagaj din Gara Buzău şi s-a făcut nevăzut

În cursul zilei de 24 august, în timp ce acţionau în incinta staţiei C.F.R. Buzău, poliţiştii din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Buzău au observat un minor care a ieşit din incinta gării, în fugă, având asupra sa un bagaj.
În urma investigaţiilor efectuate, minorul a fost depistat de poliţişti, ocazie cu care s-a stabilit că are 11 ani şi este din Buzău. Iniţial minorul nu a recunoscut că a furat, însă, ulterior i-a condus pe poliţişti la locul în care ascunsese bagajul.
În acelaşi timp, la sediul Biroului T.F. s-a prezentat o buzoiancă în vârstă de 54 de ani care a reclamat comiterea furtului.
S-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate pentru a se stabili dacă minorul a mai comis fapte asemănătoare.




Acţiuni pentru prevenirea implicării pietonilor în accidente de circulaţie

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier de la Poliţia municipiului Buzău au desfăşurat miercuri o activitate preventivă pe raza municipiului Buzău, „grupul ţintă” fiind reprezentat de pietoni.
Poliţiştii „i-au supravegheat” pe cei care intenţionau să traverseze neregulamentar străzile din municipiu şi au discutat cu ei, încercând să îi conştientizeze cu privire la riscurile la care se expun atunci când nu respectă regulile de circulaţie.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 33 de sancţiuni contravenţionale.
În aceeaşi zi, între orele 07.00–21.00, s-a acţionat pe raza municipiilor Buzău şi Rm. Sărat pentru depistarea şi sancţionarea şoferilor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversare regulamentară.
În urma neregulilor constatate au fost reţinute 9 permise de conducere, dintre care 7 pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea pietonală. Alte două permise au fost reţinute pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise şi pentru efectuarea unei depăşiri pe marcajul pietonal.
Fără permise au mai fost lăsaţi marţi, alţi 7 şoferi care nu au respectat viteza legală, culoarea roşie a semaforului electric, au efectuat depăşiri neregulamentare sau nu au acordat prioritate de trecere autovehiculelor care circulau pe drumul prioritar.



Accident de circulaţie

În noaptea de 24 spre 25 august, în jurul orei 21.00, pe DN 2B, pe raza municipiului Buzău s-a produs un accident de circulaţie.
Din primele cercetări efectuate de echipa operativă a rezultat că, în timp ce se deplasa cu un ansamblu de autovehicule către Buzău, un gălăţean de 58 de ani a acroşat şi accidentat un buzoian de 50 de ani, care mergea pe carosabil, în aceeaşi direcţie.
Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a pietonului, care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău unde a decedat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier.




Decedat, pe câmp

Miercuri, în jurul orei 13.30, prin S.N.U.A.U. „112”, s-a sesizat că echipajul din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Buzău deplasat pe raza comunei Vintilă Vodă pentru a acorda îngrijiri medicale unui bărbat, a declarat decesul persoanei în cauză.
În urma cercetărilor efectuate de echipa operativă constituită pentru clarificarea aspectelor sesizate s-a stabilit că persoana decedată era un bărbat de 37 de ani, din comuna Cernăteşti, care, împreună cu mai mulţi consăteni strângea fân de pe terenul unuia dintre ei.
Cadavrul a fost transportat la Morga Serviciului Judeţean de Medicină Legală Buzău pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzei decesului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs