miercuri, 24 august 2011

Cezar Preda: Declaraţiile lui Ponta nu pot fi supărătoare fiindcă sunt declaraţiile unui copil mic

Liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că declaraţiile preşedintelui PSD, Victor Ponta, nu pot fi supărătoare pentru că "sunt declaraţiile unui copil mic".

În contextual alegerilor care se desfăşoară în Maramureş şi a ultimelor declaraţii făcute de Victor Ponta, care a spus că votul din 21 august este viciat de mita PDL, liderul democrat-liberal buzoian a declarat că "nu te poţi supăra pe declaraţiile lui Victor Ponta pentru că el e un copil mic".

Preda a adăugat că, în situaţia în care liderul PSD are date care conduc la ideea de fraudare a alegerilor, are obligaţia să le ducă în faţa instanţei şi a opiniei publice.

"Am văzut că Ponta a spus că pleacă din ţară dacă nu câştigă USL alegerile. O altă afirmaţie de copil mic pentru că Ponta e un copil mic. Nu te poţi supăra pe afirmaţiile domnului Ponta pentru că el e un copil mic. Ce să facă atunci când liderul unui partid aduce ca argumente în faţa partidului şi a militanţilor săi neputinţa de a gestiona o situaţie? Dacă sunt elemente care se constituie ca fraudă, Ponta are obligaţia ca şef de partid şi parlamentar să le aducă în faţa instanţei şi a opiniei publice. Dar aşa, să te plângi ca un copil, că dacă nu-ţi dă mingea pleci, asta e fără acoperire. Eu cred că e bine că PSD este condus de Ponta şi PNL de Crin Antonescu", a încheiat liderul PDL Buzău, Cezar Preda.

Co-preşedintele USL Victor Ponta a susţinut, vineri, într-o conferinţă de presă, că PDL a recurs la mită electorală, şantaj şi ameninţăriîn cele două colegii în care au loc, duminică, alegeri parţiale pentru Camera Deputaţilor.

Ponta a afirmat că, duminică, în colegiile din Neamţ şi Maramureş nu vor avea loc alegeri corecte şi democratice, el acuzând PDL că a "fraudat şi influenţat" votul prin mijloace ilegale.

Co-preşedintele USL a afirmat că ministrul Elena Udrea s-ar fi deplasat, joi, la mai multe primării din Colegiul 2 Maramureş, spunându-le edililor PSD şi PNL că va semna unele proiecte cu finanţare europeană numai dacă vor obţine voturi pentru candidatul PDL.

El a apreciat că a condiţiona semnarea unor contracte de susţinerea candidatului PDL constituie abuz în serviciu.

Ponta a mai spus că în colegiul 2 Maramureş mai multe societăţi care afişaseră postere cu candidatul USL au primit controale de la ANAF, fiind ameninţate cu închiderea dacă nu vor susţine candidatul PDL.

Ponta a declarat că înscrierea în cursă a candidatului PER, Mircea Dolha, este ilegală, voturile pe care acesta le va obţine trebuind să fie declarate nule.

Co-preşedintele PSD a mai afirmat că în colegiul 6 Neamţ maşini ale PDL, "finanţate" de liderul local Gheorghe Ştefan şi de deputatul Culiţă Tărîţă, ar fi împărţit pachete cu alimente în pungi cu numele candidatului PDL, Adrian Rădulescu.

El a precizat că USL va face, luni, sesizări către AEP şi către Poliţie pentru sancţionarea celor care au încălcat legea, precum şi plângeri penale împotriva liderilor PDL Gheorghe Ştefan şi Mircea Man şi a celor doi candidaţi PDL.

Sursa MEDIAFAX

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs