luni, 8 august 2011

Boc cere prefecţilor şi inspectoratelor de muncă mai multe acţiuni de control împotriva evaziunii

Premierul Emil Boc a cerut prefecţilor şi şefilor inspectoratelor de inspecţia muncii să intensifice acţiunile de combatere a evaziunii fiscale şi muncii la negru, arătând că în perioada 1 mai-4 august au fost încheiate 821.692 contracte de muncă, dar au şi încetat 162.480 astfel de contracte.

El a arătat că cele peste 160.000 contracte de muncă au încetat deoarece patronii le-au încheiat pe perioadă determinată, aşteptând "să treacă valul acţiunilor de control" împotriva evaziunii fiscale şi muncii la negru.

Din totalul celor 821.692 contracte nou încheiate, 65,9% sunt pe perioadă nedeterminată.

"Este un prim semnal de alarmă pe care îl dau către prefecţi şi şefii inspecţiei muncii, să intensifice controalele împotriva evaziunii fiscale şi muncii la negru", a spus Boc, într-o videoconferinţă susţinută, duminică, cu autorităţile locale.

Potrivit datelor prezentate de premier, numărul total al contractelor de muncă active se ridică, la 4 august, la 6.406.908 acte, dintre care 93,2% pe perioadă nedeterminată.

Şeful Guvernului i-a anunţat pe prefecţi că periodic vor fi comunicate, direct sau indirect, date privind realizarea programului de guvernare şi priorităţile Cabinetului.

La videoconferinţa de duminică nu au participat toţi prefecţii, nouă dintre aceştia şi un subprefect fiind în concediu.


Sursa MEDIAFAX

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs