joi, 14 iulie 2011

Masinile inmatriculate in Bulgaria ar putea circula numai 90 de zile pe an in Romania!

Lovitura grea pentru cei care-si inmatriculeaza masinile in Bulgaria, incercand sa scape de taxa auto de la noi.

Ar putea sa circule in Romania doar 90 de zile intr-un an. Deocamdata ideea este la stadiul de proiect, dar s-ar putea transforma cat de curand in lege.
Marc Vornicu are o firma in Bulgaria si inmatriculeaza masini pentru cetateni romani. Incheie un contract de comodat cu clientul care-i permite acestuia sa circule cu masina pe teritoriul Romaniei. Taxele din Bulgaria sunt mult mai mici, iar Marc a pornit afacerea tocmai ca sa plateasca mai putin pentru propria masina.
In Romania, taxa pentru o masina este 2.500 de euro. Iar in Bulgaria se plateste pana in 300 de euro. Si impozitul e mai mic acolo. 70 de euro in timp ce in Romania este de 7-8 ori mai mare. Afacerea lui Marc merge bine - inmatriculeaza aproximativ patru masini pe luna.

Inmatricularea unui Ford Escort, din 1997 costa la noi peste 2.300 de euro. In Bulgaria, costurile variaza intre 400 si 600 de euro.

Asa se face ca soselele din Romania sunt pline cu masini cu numere de Bulgaria. Cateva mii, spun autoritatile.
Proiectul a fost formulat astfel incat sa nu ingradeasca dreptul la libera circulatie. Si daca se va transforma in lege, ar putea reglementa crearea unei evidente a autoturismelor inmatriculate in alte tari si care circula in Romania

S.G.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs