joi, 21 iulie 2011

Arsenie Papacioc a fost ingropat la Manastirea “Sfanta Maria” din Techirghiol dupa aspra traditie calugareasca


Mai bine de 10.000 de persoane au participat la slujba de inmormantare a parintelui arhimandrit Arsenie Papacioc, care a fost ingropat la Manastirea “Sfanta Maria” din Techirghiol dupa aspra traditie calugareasca.
Trupul neinsufletit al parintelui Arsenie Papacioc a fost depus, joi dimineata, pe scena special amenajata in curtea Manastirii “Sfanta Maria”, iar, de la ora 10.00, un sobor de ierarhi si preoti, in frunte cu Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Inaltpreasfintitul Teofan, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, Inaltpreasfintitul Casian, şi Arhiepiscopul Tomisului, Inaltpreasfintitul Teodosie, a savarsit Sfanta Liturghie.
De la ora 13.00, acelaşi sobor a savarsit şi Slujba de inmormantare. S-a cantat “Hristos a inviat”, asa cum se obisnuieste la inmormantarea calugarilor. Tot dupa traditia calugarilor, trupul neinsufletit al parintelui Arsenie a fost ingropat fara sicriu, infasurat doar in mantia monahala, legata intr-un mod special.
Ploaia care a cazut uneori torential inca de dimineata, s-a oprit ca prin minune spre sfarsitul slujbei si a aparut soarele, atunci cand trupul parintelui a fost scos din biserica si dus spre groapa.

Părintele arhimandrit Arsenie Papacioc, duhovnicul Mănăstirii "Sfânta Maria" din Techirghiol, a decedat, marţi, în locaşul în care a slujit timp de 35 de ani.
Arhimandritul Arsenie Papacioc, unul dintre cei mai importanţi duhovnici ai Ortodoxiei, s-a născut în 1914. S-a călugărit de tânăr, la Mănăstirea Sihăstria. A fost egumen la Mănăstirea Slatina, de unde a fost arestat şi dus la Suceava. După ani de detenţie, în 1976 a ajuns la Mănăstirea Sfânta Maria - Techirghiol.
Sursa : Realitatea TV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs