miercuri, 29 iunie 2011

Ţigări de contrabandă, găsite de poliţişti în urma efectuării unei percheziţii domiciliare

O echipă formată din poliţişti din cadrul Posturilor de poliţie Largu şi Luciu a efectuat luni o percheziţie domiciliară la locuinţa unui bărbat în vârstă de 58 de ani, din comuna Largu, care era suspectat că vinde ţigări de contrabandă.
Poliţiştii au găsit 176 de pachete cu ţigări (3520 ţigarete) de diferite mărci, unele având aplicat timbru fiscal de Republica Moldova, iar altele netimbrate, a căror provenienţă nu a putut fi justificată de către deţinător.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.
Persoana la domiciliul căreia au fost găsite ţigările este aceeaşi la care, la începutul lunii iunie s-a efectuat o altă percheziţie domiciliară, când au fost găsite 626 de pachete cu ţigări (12.538 ţigarete) şi suma de 1.900 de lei, bani despre care bărbatul de 58 de ani a precizat că provin din vânzarea ţigaretelor.
Poliţiştii din cadrul Postului de poliţie Luciu continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă (art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006 - Codul Vamal).


Suspecţi identificaţi

În continuarea cercetărilor pentru identificarea şi prinderea principalilor suspecţi în cazul unui furt din curtea unei locuinţe de pe raza comunei Berca, comis în perioada 22 – 23 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiilor Comunale Berca şi Verneşti au stabilit că este vorba despre două adolescente în vârstă de 15 şi 19 ani, ambele din comuna Verneşti.
Fapta figura în evidenţe cu autor necunoscut.
În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că în cursul zilei de 22 iunie, cele două suspecte intraseră în vorbă cu persoana vătămată, iar cu acordul acesteia au pătruns şi în curte, unde au observat două recipiente din metal.
Profitând de neatenţia păgubitului, cele două au încercat să sustragă unul dintre cazane, însă au fost observate de proprietar şi au abandonat activitatea.
În dimineaţa zilei de 23 iunie, reclamantul a constatat că recipientele au fost furate şi a sesizat Poliţia.
Unul dintre bunurile sustrase a fost recuperat şi restituit persoanei vătămate.
Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a suspectelor.


Locatarii din Micro XIV sfătuiţi de poliţişti cum să-şi păzească bunurile de valoare

În ziua de 27 iunie, ofiţeri din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi poliţişti de proximitate de la Poliţia municipiului Buzău s-au întâlnit cu administratorii şi locatarii de la asociaţiile de proprietari C.T.2/1, C.T.3/3 şi C.T.3/5 din cartierul Micro XIV, din municipiul Buzău.
Întâlnirile s-au desfăşurat la sediile asociaţiilor de proprietari, iar în cadrul discuţiilor poliţiştii le-au reamintit celor prezenţi cele mai elementare reguli de care trebuie să ţină cont pentru a nu deveni victime ale hoţilor din locuinţe. Totodată, poliţiştii le-au reamintit celor care locuiesc la parter sau la etajele inferioare că nu trebuie să lase geamurile deschise sau neasigurate întrucât hoţii pot profita chiar de câteva momente de neatenţie şi îi pot lăsa fără bunuri de valoare.
De asemenea, poliţiştii le-au reamintit celor prezenţi la întâlnire că nu trebuie neglijată nici siguranţa autoturismelor chiar dacă acestea sunt parcate în apropierea blocului în care locuiesc.
La finalul întâlnirilor au fost distribuite pliante cu tematica abordată.
Nu le faceţi viaţa uşoară infractorilor! Fiţi mereu prevăzători!


4 şoferi indisciplinaţi, lăsaţi fără permise
În urma activităţilor desfăşurate luni în trafic, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au constatat şi sancţionat peste 210 abateri de la regulile de circulaţie.
Cele mai multe au fost comise de conducătorii auto (165), însă lor li s-au alăturat şi pietonii (15), mopediştii (3) şi căruţaşii (6) care nu au ţinut cont de regulile pe care trebuie să le respecte în deplasarea pe drumurile publice.
63 dintre şoferii indisciplinaţi au primit puncte amendă şi puncte de penalizare pentru că au depăşit viteza legală, iar alţi doi au fost lăsaţi fără permise pentru o perioadă de 90 de zile, din acelaşi motiv.
A fost vorba despre un gălăţean de 49 de ani şi un cetăţean italian de 50 de ani, care şi-au condus maşinile cu 122 km/h şi 107 km/h pe DN 2 B, în localitatea Vizireni şi pe DN 2 E85, în localitatea Costeşti.
Tot în cursul zilei de 27 iunie, poliţiştii rutieri au reţinut permisul unui buzoian de 51 de ani, tot pentru o perioadă de 90 de zile, însă pentru că se urcase băut la volan. În cazul său, etilotestul a indicat o concentraţie alcoolică de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Un alt buzoian de 56 de ani a predat permisul după ce a efectuat o manevră de depăşire, pe DN 10, într-un loc în care era interzisă efectuarea acestei manevre.


 Accident de circulaţie

Luni seară, în jurul orei 19.00, pe DN 2 E85, în afara localităţii Gura Câlnăului, comuna Vadu-Paşii, s-a produs un accident de circulaţie.
Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului a rezultat că, în timp ce conducea un ansamblu de autovehicule din direcţia Buzău către Rm. Sărat, un sucevean în vârstă de 44 de ani nu a păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de un autoturism ce se deplasa în faţă şi a intrat în coliziune cu acesta în momentul în care şoferul se angajase pentru a efectua o manevră la stânga.
Accidentul s-a soldat cu rănirea unui bărbat de 37 de ani din comuna Cochirleanca, care a fost internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău pentru investigaţii medicale.
S-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier.

Sursa IPJ Buzau

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs