joi, 30 iunie 2011

Guvernul recalculează categoriile de pensii contestate de instanţă


Pensiile se recalculează, din nou. Decizia a fost luată miercuri de Guvern. De data aceasta este vorba de dosarele personalului auxiliar din justitie, personalului diplomatic si consular, functionarilor publici parlamentari, deputatilor si senatorilor, personalului aeronautic civil navigant, personalului de la Curtea de Conturi.
Este vorba de o reacţie a Guvernului la mai multe decizii ale instanţelor care au suspendat diferite hotărâri de recalculare a acestor pensii. Practic, instanţele au suspendat acte normative, dar nu au precizat ce se pune în loc. Acest gol este acum acoperit de o nouă ordonanţă de guvern care presupune revizuirea pensiilor personalului auxiliar din justitie, personalului diplomatic si consular, functionarilor publici parlamentari, deputatilor si senatorilor, personalului aeronautic civil navigant, personalului de la Curtea de Conturi.

Cel mai probabil, în majoritatea cazurilor aceste revizuiri nu vor duce la modificarea pensiilor. Potrivit Ministerului Muncii, în total, sunt 5.522 de dosare care vor fi revizuite. Reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii prin Casele Teritoriale de Pensii vor revizui dosarele din oficiu în termen de 30 de zile de la data intrarii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

Pensiile pot fi revizuite şi la cererea beneficiarilor. Condiţia este ca aceştia să depună în termen de 20 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, noi acte care vor fi luate în calcul la stabilirea stagiului de cotizare şi a punctajului mediu anual.

Sursa MONEY.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs